BLOG

Negyvenöt új Miaszösz, alig hiszem!

miaszösz, gyerek, játék, kézműves, alvóállat

A Miaszösz és az Író Cimborák közös hetei, közel két hónap gyümölcsöző együttalkotás után lezárulnak. Reményeink szerint nem örökre!

Számomra elképesztően inspiráló volt sok új Miaszöszt megalkotni, tömény egymásutánban. Még soha nem voltam rászorítva, hogy ennyi új figurát kitaláljak és életre hívjak ilyen rövid idő alatt. Nagyon örülök ennek az új rutinnak, úgy érzem, ezután sokkal könnyebben állok neki valami újnak. Ha olvastátok a bemutatkozónkat, tudhatjátok, hogy néhány évvel ezelőtt a varrógépen még a bekapcsoló gombot is keresgélnem kellett!

Tizenöt meséhez készültek figurák, nem egyhez azonnal 2-3 új Miaszösz is, mint például Kiss Lehel fafaragó medvebocsa esetében, itt ugyanis a történethez egy komplett mackó család született. Más mesék szereplői hasonlóak vagy egyformák lettek, mint a Hétvári Andrea meséjéhez készült tündérkék vagy Smelka Sándor tyúkocskái.

A búcsúzás jegyében minden követőnknek szánok egy különleges ajándékot: szeretném az Író Cimborák meséit és a hozzájuk tartozó Miaszöszöket egy kis gyűjteményben átadni nektek. A lapozgatható online mesekönyv hamarosan letölthető lesz oldalunkról, ezért figyeljétek híreinket, hogy időben értesüljetek mindenről!

Most tehát egy hatalmas – és meglehetősen súlyos – kosár Miaszösz díszeleg a műhelyemben. A fotózás után vettem észre, hogy vagy kilencen ki is maradtak belőle. Kitaláljátok, melyik három mese főszereplői maradtak le a csoportképről? Írjátok meg itt, hozzászólásban, kíváncsian várom, ki a legszemfülesebb!

Ha pedig személyesen is szeretnétek kézbe venni ezeket a különleges Miaszöszöket, akkor gyertek el április 20-án a Két Egér könyvesboltba (1092 Budapest, Ráday u. 20., a Kálvin tértől 2 percre – térképen itt), ahol a Kis Könyves Éj keretében egész délután és este meseolvasással és Miaszöszökkel várunk majd Benneteket!

miaszösz, játék, gyerekeknek, kézzel készült

Szeretettel közlöm Majoros Nóra író cimborám búcsúzó sorait:

Kedves Olvasóink,

véget ért a Miaszösz móka, elfogytak a tündérek, mackók, méhecskék, lovak és barátaik. Köszönjük szépen, hogy velünk játszottatok, hogy annyi remek ötletet küldtetek nekünk a Témabörze pályázatra. Most kitárjuk az ablakot, és szabadon engedjük a széllel a Miaszöszöket, induljanak útjukra, simuljanak sok kicsi gyerekkézbe, fedezzenek fel új történeteket.

Hívunk, várunk Benneteket a Kis Könyves Éjen, április 20-án a Két Egér Könyvesboltban, ahol felolvassuk az ötleteitek nyomán született meséket, átadjuk az ajándékokat, és találkozhattok a Miaszöszök alkotójával, Levente Dorkával is. Figyeljétek a blogot, hamarosan megmutatjuk a meghívót.

Most pedig átadjuk a stafétát, következzen valami olyan, ami még sosem volt a blogon!

Szeretettel:

Majoros Nóra és Levente Dorka

Miaszösz szerkesztők

És el ne felejtsétek: várom a tippeket, hogy kik hiányoznak a kosárból!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


tizenegy − 2 =