Levente Dorka

  A Miaszösz megálmodója vagyok, én tervezem a figurákat és a munkafolyamatokat. Hozzám tartozik a Miaszöszök végleges összeállítása, díszítése, a pofácskák, arcok hímzése.

Végzettségemet tekintve tájépítészmérnök, életemet nézve három gyermekes édesanya, egy férjes feleség, elhivatott dizájner-varrónő-anyagbeszerző-fotós-marketinges-webfelelős vagyok saját műhelyemben.

A varrás mellett hobbim még a túrázás, rajongok a természetért. Ha módomban állna, mindenféle állatokkal és növényekkel tömném tele az otthonunkat, de próbálok józanul gondolkodni, ezért Rizi kutyám mellett csak egy 200 literes akváriumot gondozok jelenleg. Szeretek illatos fűszerekkel, ráérősen főzni. Remélem, lesz még olyan szakasza az életemnek, amikor erre több időt fogok szánni! 

 

Ujfalusi Gáborné, Tünde

  Nagyon jól érzem magam, hogy részese lehetek annak az örömnek, amit a Miaszösz játszótársak adhatnak a gyerekeknek. A részletekben tudok teljes szívvel-lélekkel közreműködni, kezem alól kerülnek ki például az apró ruhácskák. Ha szükségem van rá, akkor Gábor is segít előkészíteni, szabni, szállítani.

Boldog házasságban élünk, férjemmel közösen van négy gyerekünk és már nagyon várjuk harmadik unokánk megérkezését. Életünk része még két csodálatos örökbefogadott kutya, Buffy és Cleo. Szeretünk együtt főzni-sütni (és megenni), kirándulni, filmeket nézni és a gyerekekkel közös programokat megvalósítani.  

 

Bécsi Ági

  Épp ilyen munkáról álmodoztam, amikor jött a felhívás Dorkától, hogy bedolgozókat keres. A mai napig csodának tartom, hogy bekerültem a Miaszösz műhelybe. Eredetileg logopédus vagyok, de negyedik gyermekünk érkezése után úgy döntöttünk a férjemmel, hogy egyelőre nem térek vissza a pedagógus pályára, hanem főállású anya leszek. A család mellé ideális kikapcsolódás számomra a szöszmötölés, hisz régóta lételemem az alkotás, kézműveskedés. Arról pedig, hogy milyen vagyok, íme egy kedvenc idézetem:
” Szeretek mindent, ami ódon, ami poros, giccses, szirupos és nosztalgikus. Szeretem a színházat, a régi kávéházak hangulatát, a meséket, a régi fényképeket és a keserű filmeket…”

Ha nem varrnék, akkor antikvár gyerekkönyv boltom lenne. De addig is zakatol a varrógép és készülnek a mancsok, lábak, fülecskék, hajak és egyebek.