BLOG

Ollé, hétfő reggel!

Miaszösz Műhely

Kedves kultúrára éhes szülőtársak, nagyszülők, egyedülállók és társasok!

Felhívom figyelmeteket egy hiánypótló, új ajándékra, melyet mindenki elérhet: ez pedig a Klasszik Reggeli!

A Horváth Gergely nevével fémjelzett műsort minden reggel a Klasszik Rádió 92.1 sávján foghatjátok. Most pedig dobjátok félre esetleges előítéleteiteket és hallgassatok csak bele a műsorba vagy kattintsatok fb-oldalukra és lapozzátok át a korábbi beszélgetőtársak listáját!

Horváth Gergely szerintem eszményi műsorvezető-beszélgetőtárs: szükséges ismeretek tárházával rendelkezik, de mindig csak a szükséges alkalmakkor szólal meg, akkor is jól időzítve és frissítő humorral fűszerezve. Tavaly rendszeresen eljártunk a Lemezjátszó estékre, ahol Horváth Gergellyel és hazai zenész sztárvendégeivel hallgattuk bakelitről a legmeghatározóbb Rock’n’Roll lemezeket – természetesen hiperszuper hangosítással. A meghívott vendég  valamiképpen mindig kötődik az adott albumhoz vagy előadóhoz. Mit mondhatnék? Üdítő élmény volt! (Most nem fejtem ki alaposabban, hiszen ez a sorozat egy külön bejegyzést is érdemel, de nézzetek utána, megéri!)

Ha tehát szerettek rádiózni (ugye van még ilyen őskövület rajtam kívül?), de elegetek van a röhögős, az unalmas és a cunamikról szóló ébresztőkből, akkor tegyetek egy próbát!

Már egy csomó reggelemet dobta fel ez a műsor és kezdek függővé válni. Lám, mire nem jó az itthoni munka! Észrevettem, hogy amint kilép a család az ajtón, átkattintok a Bartókról a Klasszikra és amennyire csak lehet, a csendesebb tennivalókat időzítem reggel 7.30 és 10 óra közé, hogy minél inkább követni tudjam a beszélgetéseket. A varrógép például ilyenkor gyakran pihen, gyűjti az erőt a nap további részéhez. Habár van fülhallgató is a világon…

És hogy miért örülök a hétfőnek? Nos, a hét első napján állandó rovatra tett szert Lackfi János, aki “Na ne má’ azon aggódjál, hogy hétfő van!” felkiáltással elindította 8.15 környékén a “Köszönöm Istenem, hogy hétfő van!” című rovatát. Erről eddig mindig lemaradtam, de ma csakazértis meghallgatom! Ki tart velem?

2 comments

  1. Kedves Dorka! Minden reggel a Klasszikot hallgatom, útközben a munkahelyem felé. Így sokkal jobban indul a nap 🙂 Horváth Gergely fantasztikus, én is félig függő lettem 🙂 Szinte sajnálom, amikor megérkezem és ki kell kapcsolnom a rádiót, pedig én is nagyon szeretem a munkám! 🙂 Nagyon örülök ennek az írásnak és szívből gratulálok a Miaszöszök megálmodásához, életre keltéséhez is! Tündériek! Sok sikert kívánok a továbbiakban is!

    1. De örülök, kedves lelki társam! Ha esetleg még nem találtál rá, akkor Horváth Gergely további podcast gyűjteményét is szívből ajánlom! A Kultúrfitnesz (ezen belül pl. a Férfiszív sorozat különösképp) és a Lemezjátszó egyaránt szuperek. Utóbbira jártunk is, amíg volt rá mód és nagyon klassz élmény volt minden alkalom, amire eljutottunk. Köszönöm a jókívánságaidat is! Derűs hétvégét Neked: Dorka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


1 × 2 =