BLOG

életre kelt álom: hordható hordozós miaszöszök!

Az éppen elkészült hód és vidracsaládok kapcsán gyakran emlegettem mostanában a Miaszösz facebook és instagram oldalán a babahordozást. Nálunk az első gyerek babakocsiban töltötte a mászkálós órákat, a következő hol itt, hol ott, a harmadik pedig mindvégig hordozóban bújt hozzám, egészen 2-3 éves koráig.

Próbáltam sokfélét, szerintem a körülmények és az egyéni igények határozzák meg, hogy melyik édesanyának, édesapának, rokonoknak és üzletfeleknek mi válik be a legjobban.

Annyi biztos, hogy maga a hordozás nagyon a szívemhez nőtt, sok-sok szép emlékem marad meg ebből az időszakból. Még a napokban is szeretettel nézek továbbajándékozott kedves hordozónkra, ha megpillantom benne a szomszéd Liza babát, aki most kezd mókásan halandzsázni.

Ugyan most nincs hurcolható korú porontyom, mini hordozókat azonban rendszeresen készítek a Miaszösz családoknak! Sokatok kedvencei ezek a párosaim, hiszen a nagyobbacska gyerekek már klasszul tudnak játszani velük, szerepjáték közben pedig a hordozás bensőségességét is megélik, magukénak érzik.

Symbyo és Miaszösz – ez a két márka összepassszol!

Gondoltunk egyet Mártival, a Symbyo édesanyjával, és elhatároztuk, hogy mivel ez a két márka összeillik, alkotunk valamit közösen. Ami egyszerre Symbyo és Miaszösz!

A Symbyo ruhák kifejezetten hordozásra lettek kitalálva, hiszen nem csúszkálnak, miközben magadra kapod a csemetét. Így ír erről Márti:

Magam tervezem és részben én készítem a ruhákat. Pici, de ütős csapat segít a munkában. Három gyermekem adja az ihletet és ők tesztelik, nyúzzák az első darabokat. Aranykezű varrónőm és segítőtársam, Kalmár Andrea műhelyében állnak össze a kiszabott darabok. Szakmai tanácsadónk Szabó Gabi, a Zagabo tervezője. Amit mindig szem előtt tartunk:

  • Ruháink funkcionálisak, a ti igényitek szerint készítjük őket. Azt védik, amit kell, úgy állnak, ahogy elvárod. Egy mozdulattal feladhatóak.
  • Babahordozáshoz és mosható pelenkához szabjuk a legtöbb nadrágunkat.
  • Minden ruhánk kényelmes, a babák és a kisgyermekek szabad mozgását nem akadályozzák.
  • Csakis magas minőségű biopamut és öko-tex textilekből dolgozunk. Ezek az anyagok nem nyúlnak ki, sok mosást bírnak, és komoly ellenőrzéseken mennek keresztül, hogy ne tartalmazzanak egészségre káros anyagokat.
  • Minden darab Magyarországon készül.
  • Környezettudatosan működtetjük a vállalkozást. Újrahasznosított vagy újrahasznosítható csomagolóanyagokkal dolgozunk. Igyekszünk minél kevesebb hulladékot termelni. A legkisebb anyagdarabkákat is felhasználjuk.

A Miaszöszt és engem ismerhettek már innen-onnan, így biztos sejtitek, hogy a fentiek közel állnak hozzám. Mártit pedig nagyon is jól ismertem már az őskorból, hiszen együtt jártunk egyetemre. Valaha… mintha egy másik énem lett volna az… De jó kis kalandjaink voltak! Nézzétek csak, itt például talán éppen egyedi tájérték kataszterezés szünetében kapott le minket valaki. Jól kifáradtunk, mi?

Már tudtam, hogy kit fogunk még bevonni…

Amikor 2019 kezdetén Mártival komolyan tervezgetni kezdtünk, már tudtam, kit fogunk még bevonni: Takács Viktóriát, a Hello Indigo aranykezű illusztrátorát! Vikit a 2017 őszén szervezett Miaszösz mesepályázat kapcsán ismertem meg, amikor egy számomra kedves mesét kaptam tőle pályaműként. És a meséhez – láss csodát! – illusztráció is érkezett! Micsoda ajándék! Jövő héttől meg is találjátok mesetárunkban Micike ruhájának történetét, akkor meglátjátok majd az ahhoz készült első Miaszösz rajzokat is.

Nem könnyű ám olyan illusztrátort találni, aki meg tudja őrizni a Miaszöszök karakterét és emellett a saját stílusát is képes belevarázsolni a figuráimba. Vikinél mindezt megéreztem, ráadásul nagyon tetszett a technika, a színvilág, egyszóval nagy bizalmam volt felé. Amikor ezév tavaszán elkészültek az első új Miaszösz illusztrációk hordozós állataimról, már mindketten tudtuk Mártival, hogy jó csapat leszünk így, Vikivel hármasban.

El is készültek hát az illusztrációk, majd a nyár során – kisebb-nagyobb tanulópénzek árán – a textilnyomatok is. Utóbbihoz is éppen most lett adott minden körülmény, hiszen a Bloomtexben – hazai textilnyomda – végre pamuttal is dolgoznak. Hálás is vagyok Hajninak, a Bloomtex lelkének, aki egy bulldog szívósságával vetette rá magát erre a témára és addig hajtja, míg tökéletesen nem működik a rendszer! (Izé, nekem keverék ebem van, korábban meg pásztorkutyáim voltak. A bulldog tényleg szívós és kitartó lenne? Csak olyat ismerek, aki a labdázásával nem hagy békén, de… végül is… rá éppen illik ez a két jelző).

Ugye szemet szúrt, hogy mindig emberekről mesélek, nem gyártókról, cégekről? Az emberi kapcsolatok nélkül az egész nem érne semmit, ebben biztos vagyok!

Hordozz, Anya! Hordozz, Apa!

Ne is szaporítsam tovább a szót, igaz? Őszre megszületett büszkeségünk, a Symbyo-Miaszösz Hordozz, Anya! és Hordozz, Apa! kollekciója (kapható a Symbyo webshopban)! Hordjátok olyan szeretettel, amilyennel mi készítettük számotokra és amilyennel csemetéiteket hordozzátok! Válasszatok mellé a Miaszösz webshopból hordozós figurákat vagy az új, textilnyomással készülő (print-me-a-szösz), OEKO-TEX minőségű Miaszöszökből néhányat! Kívánok hosszú éveken át tartó örömöt hozzájuk!

 

Szeretettel: Levente Dorka

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


15 − 12 =