BLOG

megkezdtük a pályázatunkra érkezett miaszösz mesék feldolgozását

Hát, tudjátok, még mindig csak hebegek-habogok…
Nekiláttunk ugyanis a Miaszösz Meseíró Pályázatra érkezett pályaművek feldolgozásának.

Az utóbbi hetek során a pályázatra érkező összes levelet, a beérkezéstől számított 1-2 napon belül megnyitottam és a csatolmányokat ellenőriztem. Minden egyes pályázónak válaszlevelet küldtem, melyben jeleztem, hogy megérkezett a pályamű, örömmel vettük, továbbá megismételtem, hogy november 21-én fogok eredményt hirdetni különféle fórumainkon.

Képzeljétek, hetvennél is több pályamű érkezett meg időre, plusz még egy-kettő határidőn túl. Teljesen el vagyok ragadtatva, nagyon örülök, hogy ilyen sokatokat megmozgatott a felhívásunk!

Érkeztek mesék Magyarország különféle szegleteiből, de kaptunk Miaszösz történetet Szerbiából, Szlovákiából és Románia több pontjáról is. Micsoda öröm ez is! Nem véletlenül kezdődött úgy felhívásunk, hogy textiljátékokat készítő kézműves műhelyünk mesepályázatot hirdet hazai és határainkon túl élő, magyarul beszélő gyermekek, szülők, nagyszülők, és mindenki más számára, akinek szívét megérintették a Miaszöszök.

Tátva maradt a szám, amikor a gyerek és felnőtt pályaművek arányát számoltam össze: 35 db mesénket írták gyerekek és 37 db származik felnőtt alkotótól. Micsoda egyensúly!

További örömöm, hogy ugyan többségben vannak a pályázók között a lányok, asszonyok, de elég szép számmal jelentkeztek fiúk és férfiak is felhívásunkra. Sőt, megsúgom, hogy az első rostáló olvasás eredményeképpen gyermek kategóriában nálam éppen 1:1 arányban kerültek be fiúk és lányok az első 10 legkedvesebb mese szerzői közé.

Pályázati kiírásunkra csodálkozva találtam rá különféle fórumokon. Csodás, hogy milyen jól terjedt el pár hét alatt! A hír továbbadását ezúton is szívből köszönöm a következőknek: Csodaceruza Magazin, CikCakk Magazin, Family Magazin és a Harmat Kiadó, Anno Mesebolt és a Naphegy Kiadó, Anyabőrben blog, Időtetrisz, Minimatiné. Köszönöm továbbá Nektek, akik szintén sokan továbbadtátok pályázatunk hírét! Illetve itt jegyzem meg, hogy több kedves törzsvásárlóm nevét fedeztem fel a beérkező mesék alkotói között, aminek szintén külön örülök.

Említettem, hogy határidőn túl is érkezett már egy-egy mese. Ezeket az alkotásokat is szeretettel fogadjuk, elbíráljuk, idővel akár a honlapra is kerülhetnek, de díjazásban nem részesülnek. Megértéseteket ezúton is köszönöm!

Jelenleg az előzsűrizés folyik. Sokan olvassuk és véleményezzük meséiteket. Az eredményt összesítem majd és ebből fog kiderülni, mely mesék kerülnek a szakmai zsűri elé. Napról-napra közeleg az eredményhirdetés órája!

Hű, de izgalmas!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


4 × 1 =