MESETÁR

miaszösz meseíró pályázat 2017 – Moci Süni leghőbb vágya

Bécsi Simon (12 éves) – a felsős kategória egyik különdíjasa

MOCI SÜNI LEGHŐBB VÁGYA

 

És akkor előbújt a Miaszösz Moci Süni a robogója csomagtartójából, amiben lakott.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert nem mindig volt motorja ennek a süninek. Hogy hogyan szerezte a robogóját? Ezt fogom most elmesélni nektek.

Moci Süni egy nagyvárosban élt, és egy építkezésen dolgozott, ahol egy irodaházat építettek. Minden reggel felvette a piros munkavédelmi sisakját és elindult a rollerével. Mivel messze lakott az építkezéstől, hiába hajtotta sebesen a járgányát, szinte mindig elkésett a munkából.

Egyik reggel észrevette, hogy egy új üzlet nyílt az építkezés melletti utcában, és a kirakatban egy gyönyörű piros robogó állt. Azt gondolta magában, hogyha neki is lenne egy ilyen szuper motorja, többé sosem késne el.

Innentől fogva minden ebédszünetben elsétált a kirakathoz, és megcsodálta a piros, 60 lóerős robogót. Az ára kereken 100 forint volt. Moci Süninek nem volt ennyi pénze, így csak álmodozhatott róla.

Egy októberi napon újra a kirakat előtt lépkedett, amikor hirtelen észrevett egy plakátot a bolt ajtaján. Egy mesepályázatot hirdettek, aminek a fődíja a piros robogó volt. Alig várta, hogy véget érjen a munka és otthon legyen. Amint hazaért, rögtön papírt és tollat ragadott, és nekifogott a meseírásnak. A mese egy kisfiúról szólt, aki nagyon szeretett volna egy motort, ezért úgy döntött, hogy levelet ír Télapónak. Télapó el is indult az ajándékkal a kisfiúhoz, de mindenféle kalamajkába keveredett, és csak az utolsó pillanatban sikerült kézbesíteni a csomagot.

Amikor Moci Süni az utolsó mondatot is leírta, borítékba tette a mesét és másnap reggel bedobta a piros postaládába. Majd minden nap megszámolta, hányat kell még aludni az eredményhirdetésig.

Az eredményhirdetés napján izgatottan sietett a kirakathoz, de a piros robogó már nem volt ott. Az gondolta, megnyerte valaki más. Szomorúan tolta haza a rollerét.

Másnap korán reggel csöngettek. Moci Süni elképzelni sem tudta, ki lehet a titokzatos vendég. Kinyitotta az ajtót és meglátta a postást, aki egy meghívót hozott.

A meghívó így szólt: „Gratulálunk a fődíj nyertesének és szeretettel meghívjuk a Miaszösz Mesepályázat ünnepélyes díjátadójára!”

Moci Süni olyan boldog volt, hogy majd kiugrott a tüskéiből. Délután felvette ünneplős ruháját, megfésülködött, sőt még csokornyakkendőt is kötött. Kobakjára húzta piros bukósisakját és elindult, hogy átvegye a fődíjat, a csodálatos robogót.

A piros motornak olyan tágas csomagtartója volt, hogy Moci Süni elhatározta, mától ez lesz az új otthona. Kényelmesen berendezte. Volt ott hintaszék állólámpával, lemezjátszó, csúszdás ágy, és minden, amit csak egy mesében el tudtok képzelni.

Ha láttok valamerre egy piros robogót, csöndesen legyetek, hátha Moci Süni éppen alszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


tizenöt + 16 =