BLOG

Eredményhirdetés: meseíró pályázatunk nyertesei

miaszösz mese Hello Indigo

“Egy nagy kertes házban élek a családommal (apa, anya, Bogi, Kristóf, és majd decembertől Ábel) és a kutyánkkal, Fruzsival. Kedvenc állatom a ló, de sajnos nincs lovam (még). Szeretek lovagolni, olvasni, rajzolni, zenét hallgatni és zenélni. Azért írtam erre a pályázatra mesét, mert szerintem a miaszöszök iszonyú cukik, és szeretek az ilyenben részt venni.”

A legnagyobb öröm számomra, hogy pályázóink a részvétel öröméért írtak Miaszösz mesét. A figurák sokakat megihlettek és számos remek mese került hozzánk. Nem csak mesék, de illusztrációk is érkeztek, mint például rögtön itt, a fejlécben Takács Viktóriáé. Nekem nagyon tetszik! A következő hetek, hónapok során folyamatosan fogom feltölteni a legjobb pályaműveket – nem csupán a díjazottakat – a honlap mesetárába és többet közülük havi meseként is ki szeretnék majd emelni.

De ne húzzam tovább az időt, hiszen várjátok a lényeget, igaz?

Trrrrrrrrrrammmm:

Felnőtt kategória

Fődíj: Hachbold Helga – Mia Szösz varázslata

Szorosan a sarkában toporog különdíjasunk: Cs. Nagy Kriszta – Szivárványmóka

Szintén különdíjas: Boldog Daniella – Kalamajka világgá megy

További különdíjasok, fej-fej mellett: Kulisek Judit – Az erdei komponista; Rosivall Petra: Kalamajka kalandos szülinapja; Takács Viktória – Micike ruhája; Vassné Bubenkó Andrea – Az én Miaszösz mesém

 

Gyerek kategória, alsósok

Fődíj: André Krisztián – Az aranytojás

Szorosan a sarkában toporog különdíjasunk: Papp Villő – Szerencsés balkanyar

Szintén különdíjas: Lugosi Kincső – Miaszösz az iskolában

 

Gyerek kategória, felsősök

Fődíj: Rátkai Júlia – Aranyló és a tündér

Szorosan a sarkában toporog különdíjasunk: Nemes Tekla – Miaszösz kapitány

Szintén különdíjas: Bécsi Simon – Moci süni leghőbb vágya

Csapatmunkáért járó különdíjban részesül továbbá Timmermann-Varga Edina budapesti óvodás csoportja és Molnár Csilla 2.b osztálya Zentéről, Szerbiából. Jó kis meséket küldtek nekünk ők is!

Szívből gratulálok a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

Fontos kiemelni, hogy sok pályamű érkezett és szép számú értékes mesét kaptunk tőletek, ezért a zsűrizés második felében igen nehéz dolgunk volt. Szívem szerint még sokkal több különdíjat is kiosztanék, megérdemelnétek! Ehelyett úgy döntöttem, hogy még többször át fogom olvasni a meséket és apránként, a hetek, hónapok során feltöltögetem a legjobbakat mesetárunkba. Egy kis szerkesztést igényel a legtöbb történet, amihez hozzáértő segítségre is szükségem lesz, de alapvetően úgy szeretném hagyni a javát, ahogy megírtátok.

A zsűrizésért nagy-nagy köszönettel tartozom kedves segítőimnek:

Édesanyámnak, Döbrentey Ildikónak, akit legtöbben talán az Égbőlpottyant mesék alkotójaként ismertek.

Majoros Nórának az Író Cimboráktól,  akinek legújabb műve, a Bolygóvadászok című ifjúsági regény nálunk családi kedvenc.

Ármos Lóránd költő barátomnak és társának, Dobás Katának, akik érző és értő lélekkel, illetve szerkesztői szemmel egyaránt vizslattak a pályaművek sorai között.

Sándor Csillának, Csodaceruza magazin és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet alapítójának.

Az előzsűrizés időigényes – ám szórakoztató – munkájában hatalmas segítségem volt Bécsi Ági, Csősz Andi, Falusi Era, Mőcsényi Flóri, Nagygyörgy Dóri, a Prohászka családból Veronika és Bulcsú, Szirmai Bécó és Varga Moli. Még egyszer köszönöm, hogy időt szántatok a Miaszösz mesékre, nélkületek soha nem lett volna átválogatva ez a hatalmas mennyiség!

A nyereményekről és a további tudnivalókról levélben értesítem a díjazottakat.

Köszönöm még egyszer a lelkesedést és a szeretetteli munkákat mindenkinek! Öröm volt a részvétel és még nagyobb öröm lesz újra meg újra elolvasni a meséket a Miaszösz mesetárból!

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kettő × öt =