BLOG

Miaszösz Mesepályázat – 2017. október 1-31.

Textiljátékokat készítő kézműves műhelyünk mesepályázatot hirdet hazai és határainkon túl élő, magyarul beszélő gyermekek, szülők, nagyszülők, és mindenki más számára, akinek szívét megérintették a Miaszöszök.

A mese kezdődjön a következő felütéssel: “És akkor előbújt a Miaszösz… borz…tündér…majom…cicamama… ” (az indító figura is szabadon választható), és alapvetően a Miaszösz Műhely karakterei legyenek benne a szereplők – minden egyéb a pályázó fantáziájára van bízva. Örülünk annak is, ha helyenként felbukkannak új figura-javaslatok a történetben. Inspirációként érdemes végigböngészni honlapunkat – www.miaszosz.hu – és az onnan is elérhető közösségi csatornáinkat.

Az alkotás saját mese vagy vers lehet, akár saját fotókkal, rajzokkal illusztrált formában. Gyermek és felnőtt kategóriát hirdetünk. Indokolt esetben a gyermek kategóriát korcsoportokra fogjuk bontani. Egy pályázó legfeljebb két mesével indulhat a pályázaton.

A mesék maximum 2 gépelt oldal (5000 karakter) hosszúak lehetnek. Kézzel írott mesét gyermekektől elfogadunk, de kérjük, hogy a szülő egy gépelt másolatot is csatoljon mellé!

A történeteket email csatolmányként várjuk, Word vagy pdf formátumban. Illusztrációt nem várunk feltétlenül, de amennyiben készül, akkor azt kérjük a pályázat mellékleteként elküldeni. A csatolmányban a szöveg után kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, országát és települését valamint egy 2-3 mondatos bemutatkozást. A fájl elnevezése tartalmazza a pályázó nevét és a pályamű címét, pl.: Példa_Panna_Az_en_Miaszösz_mesem.doc.

A pályázatokat ide várjuk : info@miaszosz.hu. Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni: Miaszösz Mesepályázat.

A pályaműveket az elbírálást követően nem őrizzük meg. A pályázat beküldésével egyidejűleg a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályaművet ellenszolgáltatás nélkül publikáljuk, illetve elismeri, hogy a beküldött alkotás saját alkotása, és megerősíti, hogy alkotása még semmilyen formában nem került nyilvánosságra, azt semmiféle jogdíj nem terheli. Ha egy pályázó meséjét (akár átdolgozott formában) egyidejűleg másik pályázaton is indítja, azt kérjük jelezni! A Miaszösz meseíró pályázaton a pályamű ebben az esetben is csak akkor kerülhet díjazásra, ha az eredményhirdetés napjáig máshol nem került nyilvánosságra.

A beérkezett írások elő zsűrihez kerülnek, a továbbjutókat a kiírók által felkért szakmai zsűri értékeli.

A pályázatok beadási határideje: 2017. 10. 31.

Eredményhirdetés: 2017. 11. 21. A pályázattal kapcsolatos értesítések közösségi csatornáinkon és e-mailben történnek.

DÍJAZÁS

A fődíj mindkét kategóriában a mese Miaszösz hőse, amelyet személyes díjátadó alkalmával lehet majd átvenni. Szükség szerint a gyermek kategóriát több korcsoportra osztjuk, így ott akár több fődíjra is van kilátás.

A legjobbnak ítélt mesék megjelennek a Miaszösz honlapon és akár havi témaként is szerepelhetnek majd a 2018-as évben, saját Miaszösz figurákkal. További különdíjakra is lehet számítani, de hadd maradjon valami meglepetés későbbre is!

9 comments

 1. Kedves Dorka!
  Jól értem, hogy a szereplőket elnevezhetjük? Mit jelent az indító figura? Elnézést, de nem pontosan értem. Köszönettel: Toncsi

  1. Kedves Toncsi!
   Elnézést, csak most látom a kérdést, még gyakorlatlan vagyok a blog kezelésében.
   Választható név a Miaszösz készletből, de természetesen saját neveket is ki lehet találni a szereplőkhöz. Sőt, akár új Miaszöszöket is meg lehet teremteni. Hátha meg fogjuk varrni!
   Az indítást azért adtam meg, hogy egy kezdő lendületet adjon a mesének. Bármilyen figura felbukkanhat az első sorban, nem kell a főszereplőnek lennie feltétlenül.
   Örömmel várom a mesét és pihentető hétvégét kívánok: Levente Dorka

   1. Kedves Dorka!
    Nagyon köszönöm a választ!
    Toncsi

 2. Kedves Dorka!
  Nekem a két oldalas lett a mesém, de az több lett, mint 5000 karakter. Ez így nagy baj, vagy el fogjátok fogadni?
  Köszönettel: Nemes Tekla

  1. Kedves Tekla!
   A 2 oldal valószínűleg nem lehet több 6000 karakternél. Minthogy a hónap elején valahol tévesen jelentettem meg a kiírást és ott éppen 6000 szerepelt, ha ebbe a keretbe belefér, jöhet. Ha esetleg több lett 6000 karakternél is, akkor kérlek, húzd meg egy kicsit a mesét. Tudom, hogy nekiállni nehéz, de végül sokszor elégedettebb az ember a rövidebb változattal.
   Várom pályamunkádat és mesés napot kívánok: L. Dorka

 3. Kedves Dorka!
  Köszönöm a választ, lerövidítem egy kicsit a mesét és utána hamarosan el is küldöm.
  Tekla

  1. Remek, köszönöm és ma még egész nap várom!

 4. Kedves Dorka!

  A kisfiam pályázna egy mesével, 7 éves. Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a korosztályban segíthet-e a fogalmazásban a szülő a gyereknek vagy az ő kis tőmondatait várjátok?
  A választ előre is köszönöm!

  1. Kedves Adrienn! Egy kis útmutatást nem ellenzünk, de a gyermek kategóriában alapvetően a gyerekek műveit várjuk, az ő stílusukban. Örömmel várjuk a művet, ha még beérkezik! Levente Dorka és a Miaszösz csapat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


19 − 15 =